Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Karácsonyi puncsgolyócskák

2015. december 11. - privatchef

  Hozzávalók: 400 g darált keksz 6 kanál rum 6 kanál málnaszörp 2,5 dl vizből és 200 g cukorból főzött szirup 120 g vaj 60 g kakaó 110 g daráltdió   A vajat és a kakaót jól kikeverjük, a darált dióval együtt.A darált kekszet egy tálba tesszük.            …

Tovább

Puncs karácsonyra

  Hozzávalók: 2,5dl édes vörösbor2,5dl édes fehérbor1,5dl rum30 dkg cukor2 db citrom2 db narancs5 dl víz   A gyümölcsöket megmosom, majd mindkettőnek hajszálvékonyra hámozom a sárga héját. 5 dl vizet a héjakkal felforralok, ezután hozzáöntöm az összes többi alkoholt.…

Tovább

Mákos nudli karácsonyra

  Hozzávalók: 90 dkg burgonya1 tojás 30 dkg liszt10 dkg porcukor30 dkg darált máksóA burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, törd át, és hagyd kihűlni.Ezután sózd, dolgozd össze a tojással és a liszttel: gyúrj belőle puha tésztát.Nyújtsd ki, vágd fel ujjnyi darabokra,…

Tovább

Karácsonyi mákos muffin

    Hozzávalók: 25 dkg csésze mák2 dl csésze tej30 dkg liszt15 dkg csésze cukor1 tk sütõpor1 csipet só1 tojás1 dl étolaj2 ek citromlé. Keverjük össze a nedves alapanyagokat alaposan egy mixerrel.Keverjük el a száraz alapanyagokat, csináljunk egy mélyedést a közepébe…

Tovább

Töltött káposzta karácsonyra

Hozzávalók:60 dkg sertés lapocka vagy dagadó2 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma2 marék rizsőrölt fehérbors, só, pirospaprika15 db savanyúkáposzta levél0,8 kg szálas savanyúkáposzta 10 dkg kenyérszalonna1 db tojás4 kk pirospaprika60 dkg sertés oldalas 1 db babérlevél1 csipet…

Tovább
süti beállítások módosítása