Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Mákos nudli karácsonyra

2015. december 11. - privatchef

img_1947.JPG

 

Hozzávalók:

90 dkg burgonya
1 tojás 
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
30 dkg darált mák
A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, törd át, és hagyd kihűlni.
Ezután sózd, dolgozd össze a tojással és a liszttel: gyúrj belőle puha tésztát.
Nyújtsd ki, vágd fel ujjnyi darabokra, majd lisztes kézzel formázd meg a nudlikat.
A tésztát főzd ki, s ha lecsorgattad, forgasd bele porcukorral kevert darált mákba . 
Külön kínálhatsz mellé fahéjas meggymártást is.Isteni!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr88155832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása