Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Albert kekszes süti karácsonyra

2015. december 20. - privatchef

  Hozzávalók:2 nagy csomag Albert kekszKrém: 4 kanál liszt4 kanál csokis pudingpor4 kanál kakaó5 dl tej25 dkg Rama margarin20 dkg porcukor1 dl főtt kávéA lisztet,pudingport,kakaót és a tejet keverjük ki sima állagúra és néhány percig hagyjuk állniKözben…

Tovább

Kókuszos kocka karácsonyra

Hozzávalók:Tészta:2 db tojás5 ek.cukor7 ek.liszt2 ek.méz1 kk-sütőpor2 ek.tej2 ek. étolajMáz:20 dkg vaj5 kanál porcukor1,5 kanál keményítő3 kanál kakaó3 cl rum vagy néhány csepp rumaroma15 dkg kókuszreszelékVálasszuk szét a tojásokat.A tojásfehérjéből verjük kemény…

Tovább

Narancslekvár,mint gasztroajándék

Hozzávalók:2 kg narancs1 db vaníliarúd1 db citrom1 csipet szegfűszeg50 dkg cukor1 tasak dzsemfix vagy pektin(felh.szerint)A narancsokat mossuk meg és 2 db-nak óvatosan reszeljük le a héját.A citromot is mossuk meg és szintén reszeljük le a héját.A maradék narancsokat hámozzuk meg…

Tovább

Kókuszos csokiszalámi

Hozzávalók: 20 dkg vaj20 dkg porcukor8 dkg kakaó1 dl tej3 ek.főtt kávé40 dkg darált háztartási kekszrumaroma5 szem apróra tört dió5 dkg kókuszreszelékEgy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a vajat, majd addig melegítjük, míg a vaj teljesen elolvad. Levesszük a…

Tovább
süti beállítások módosítása