Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Kókuszos túró desszert

2015. december 17. - privatchef

Hozzávalók:30 dkg áttört tehéntúró3 dl habtejszín3 ek. zselatin6 ek. kókuszreszelék5 ek. porcukor1 db vaníliarúd1 db citrompár szem friss gyümölcsA zselatint oldjuk fel kevés forró vízben és hagyjuk visszahűlni.A tejszínt verjük kemény habbá és adjuk hozzá a vaníliarúd…

Tovább

Gumi süti karácsonyra

Sárga rész:2 egész tojást, 3 kanál porcukorot, 1 cs. vaníliás cukrot kihabosítunk.Csorgatunk bele 1 dl narancsszörpöt.Majd 1 dl vízet 2 kanál zselatinnal felolvasztunk, és hozzáöntjük a masszához, majd beleöntjük a folpackkal kibélelt őzgerincformába.Rakjuk hűtőbe és…

Tovább

Roston sült lazac vajas petrezselymes burgonyával

Hozzávalók: 4 szelet lazacfilé(20 dkg/adag)1 db citrom3 kanál olívaolaj15 dkg vaj1 csipet só1 csipet fehérbors80 dkg burgonya1 csokor petrezselyemzöld Hámozzuk meg a burgonyákat és vágjuk kockára. Sós vízben főzzük puhára. A petrezselyemzöldet mossuk meg és aprítsuk…

Tovább

Roston sült harcsafilé joghurtos kevert salátával

Hozzávalók: 8 szelet harcsafilé1 csipet só1 csipet bors10 dkg vaj1 dl olívaolaj1 db citrom1 fej jégsaláta1 marék ruccola1 marék madársaláta1 fej lilahagyma1 db paradicsom1 db sárgarépa1 db uborka1 db retek450 g natúr joghurt1 csipet friss kapor4 kanál méz2 kanál ecet A…

Tovább
süti beállítások módosítása