Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Lilahagymalekvár,mint gasztroajándék

2015. december 20. - privatchef

 

img_4340.JPG

Hozzávalók:

10 fej lilahagyma
5 kanál méz
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
2 dl vörösbor
bors
cukor
Elkészítés:
A hagymát vágjuk vékony szeletekre és hintsük meg egy csipetnyi sóval. 
Hevítsük fel a mézet és a hagymát szórjuk rá.Ízesítésképpen egy szál friss kakukkfűvet is dobhatunk rá. Pároljuk meg a hagymát.Locsolgassuk meg a borral,ecettel és az olajjal a hagymát. 
Gyakran kevergessük,mert könnyen odaég. Sóval, cukorral ízesítsük.Ha teljesen sima állagú lekvárt szeretnénk,akkor egy kicsit turmixoljuk meg és utána még forraljuk néhány percig.
Töltsük bele az előkészített üvegekbe és dunsztoljuk,majd ne felejtsük el cimkézni.
Hidegen és melegen is kínálhatjuk.
Tipp:
Szép lila színe lesz ha egy néhány csepp frissen facsart cékla lével színezzük meg mielőtt elkészül.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr218185736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása