Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Narancslekvár,mint gasztroajándék

2015. december 19. - privatchef

img_4260.JPG

Hozzávalók:
2 kg narancs
1 db vaníliarúd
1 db citrom
1 csipet szegfűszeg
50 dkg cukor
1 tasak dzsemfix vagy pektin(felh.szerint)
A narancsokat mossuk meg és 2 db-nak óvatosan reszeljük le a héját.A citromot is mossuk meg és szintén reszeljük le a héját.A maradék narancsokat hámozzuk meg és vágjuk kockára.Rakjuk egy edénybe és keverjük el a cukorral és keverjük bele a dzsemfixet,majd lassan kedjük el főzni.Adjuk hozzá a narancsok levét és a fűszereket.Facsarjuk le a citromot és a levét főzés közben adjuk hozzá a lekvár alaphoz.
Gyakran kevergessük a lekvárt és alacsony fokozatos főzzük,hogy ne égjen oda.
Közben egy narancsnak a héját vágjuk apró kockára és adjuk hozzá a finom lekvárhoz a lerezselt héjakkal együtt.
Kb.35-40 perc alatt elkészülünk vel.
A kész lekvárt még melegen töltsük csírátlanított üvegekbe és azonnal zárjuk le és fordítsuk fej tetőre.
Hagyjuk így állni egy fél napot.Ezután címkézzük fel és már adhatjuk is ajándékba.
Kíváló kísérője sajtoknak és egyéb sült húsoknak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr758183634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása