Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Igazi túrógombóc

2016. január 04. - privatchef

 

 img_0905.JPG

Hozzávalók:
50 dkg túró
10 dkg búzadara
3 tojás
8 dkg vaj,
15 dkg zsemlemorzsa,
2 dl tejföl
3 kanál porcukor
1 csipetnyi só

Törjük át szitán a túrót,majd rakjuk egy mély tálba.
Keverjük hozzá a tojások sárgáját,a búzadarát és egy pici sót.
Dolgozzuk össze alaposan,majd a fehérjéket verjük kemény habbá és forgassuk bele a túrós masszába.
Óvatosan gombócozzuk ki és forró vízben ,gyöngyözve főzve 15 perc alatt főzzük ki a gombócokat.
Közben vajban pirítsuk meg a zsemlemorzsát és a kifőtt gombócokat hempergessük meg benne.
Édes tejföllel nyakon öntve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr848236138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása