Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Túrófánk citromhéjjal és vaníliával

2016. január 07. - privatchef

img_0265.JPG

Hozzávalók:

25 dkg áttört túró

25 dkg liszt

1 kis pohár tejföl

1 csipetnyi só

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 tojás

2 evőkanál porcukor

1 db vaníliarúd

1 db citroméj

3 dl étolaj a sütéshez

 

Elkészítés:

Első lépésként keverd össze a száraz alapanyagokat egy tálban.A vaníliarúdnak kapard ki a belső részét és ezt is add hozzá a lisztes keverékhez,majd reszeld bele az alaposan megmosott citrom héját.

Ezután készíts mélyedést a lisztes keverékben és add hozzá a tojást,túrót,tejfölt.

Alaposan dolgozd össze az alapanyagokat.Közben melegítsd fel az olajat egy serpenyőben.

Ha összeállt a tészta ,akkor szaggass belőle fánkocskákat az olajba.Ezt megteheted fagyiskanállal vagy evőkanállal is.Ügyelj arra,hogy ne legyen túl forró az olaj,mert akkor gyorsan megsül a fánk és a belseje nyers marad.

A túl hideg olaj sem jó,mert megszívja magát olajjal.Kb.160-175 fokos olaj a legjobb.

Ha megsültek a fánkok ,akkor papírkéztörlővel ellátott tálra szedjük.

intsük meg porcukorral vagy fahéjas porcukorral.

Mellé kínáljunk házi lekvárt!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr308248274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása