Hozzávalók:
25 dkg áttört túró
25 dkg liszt
1 kis pohár tejföl
1 csipetnyi só
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
2 evőkanál porcukor
1 db vaníliarúd
1 db citroméj
3 dl étolaj a sütéshez
Elkészítés:
Első lépésként keverd össze a száraz alapanyagokat egy tálban.A vaníliarúdnak kapard ki a belső részét és ezt is add hozzá a lisztes keverékhez,majd reszeld bele az alaposan megmosott citrom héját.
Ezután készíts mélyedést a lisztes keverékben és add hozzá a tojást,túrót,tejfölt.
Alaposan dolgozd össze az alapanyagokat.Közben melegítsd fel az olajat egy serpenyőben.
Ha összeállt a tészta ,akkor szaggass belőle fánkocskákat az olajba.Ezt megteheted fagyiskanállal vagy evőkanállal is.Ügyelj arra,hogy ne legyen túl forró az olaj,mert akkor gyorsan megsül a fánk és a belseje nyers marad.
A túl hideg olaj sem jó,mert megszívja magát olajjal.Kb.160-175 fokos olaj a legjobb.
Ha megsültek a fánkok ,akkor papírkéztörlővel ellátott tálra szedjük.
intsük meg porcukorral vagy fahéjas porcukorral.
Mellé kínáljunk házi lekvárt!