Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Én így készítem a brassóit

2016. január 10. - privatchef

Hozzávalók: 10 dkg szalonna1 fej fokhagyma5 ek.étolaj1/2 fej vöröshagyma1 csipet só1 csipetnyi bors60 dkg sertéscomb vagy szűzpecsenye1 kk.pirospaprika80 dkg burgonya1 pár szál friss petrezselyemzöld(elhagyható,de én nagyon szeretem benne)A húsos szalonnát felaprítjuk és kiolvasztjuk.Közben a…

Tovább

Így készíts finom narancsos madártejet

Hozzávalók: 10 db tojás1,5 l tej30 dkg cukor1 db narancs1 db vaníliarúdA tejet felforraljuk cukorral és vaníliával. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.Egy edényben vizet forralunk, 5 evőkanál cukorral és kevés reszelt narancshéjjal. Beleszaggatjuk a galuskákat, és…

Tovább

Sörben sült fokhagymás csülök

Hozzávalók:2 db csülök( első vagy hátsó csontos sertéscsülök)2 üveg vagy doboz  sör(összesen 1L legyen)2 ek.só3 db babérlevél1 csipet majoranna10 szem egész bors2 fej fokhagyma4 ek.étolaj2 kanál sertészsír1 kg burgonya 1 kanál só3 dl étolaj(a burgonya sütéséhez)1 csokor snidlingA csülköket mossuk…

Tovább

Süssetek Máglyarakást!Elő a tepsikkel!

 Hozzávalók:2 db  fonott kalács(vagy 10 db zsemle)1 l tej6 db tojás30 dkg cukor1 vaníliarúd1 db citrom héja reszelve80 dkg hámozott alma1 kk. őrölt fahéj 2 kanál porcukor1 üveg házi baracklevár2 kanál zsemlemorzsa2 kanál vaj A tejet forraljuk fel a vaníliarúd kikapart belső részével.A szeletekre…

Tovább

Hétvégi főzési tipp 2. Tejfölös gombakrémleves

Hozzávalók:40 dkg csiperkegomba3 evőkanál olaj2 kanál vaj3 evőkanál liszt2 dl tejföl1 közepes vöröshagymapetrezselyemzöldőrölt borssó1 csipet friss majorannaA gombát(rakhatunk bele vargányát vagy laskát is) mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre.A megtisztított vöröshagymát vágjuk finomra.A vajat és…

Tovább
süti beállítások módosítása