Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Így készíts finom csülköt Pékné módra

2016. január 08. - privatchef

Hozzávalók: 2 db sertés csülök(első)1 kg burgonya4 fej vöröshagyma(1 db a csülök főzéshez)1 fej fokhagyma4 ek.só10 szem egész bors2 db babérlevél1 dl étolaj1 csipet majoranna1 csipet friss petrezselyemzöld1 kk pirospaprika   A burgonyát főzzük meg héjában 2 kanál sóval.A csülköket sóval, egész…

Tovább

Süssetek tócsnit

Hozzávalók:50 dkg burgonya 15 dkg liszt 1 db tojás 5 gerezd fokhagymasóbors A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd lereszeljük.A krumplihoz adjunk egy tojást, majd keverjük össze annyi liszttel, hogy sűrű tészta állagú masszát kapjunk.Sóval, őrölt borssal, mustárral, és apróra vágott fokhagymával…

Tovább

Túrós barackos pite

  Hozzávalók:Tészta:60 dkg liszt40 dkg margarin(vaj)20 dkg porcukor2 kanál tejföl2 db tojás1 csipet só1 kk.szódabikarbónaTöltelék:3 dl tej8 dkg búzadara50 dkg túró1 dl tejföl5 kanál porcukor2 tasak vaníliás cukor1 db citrom reszelt héja30 dkg barackbefőttA tejet forraljuk fel és főzzük fel benne a…

Tovább

Túrófánk citromhéjjal és vaníliával

Hozzávalók: 25 dkg áttört túró 25 dkg liszt 1 kis pohár tejföl 1 csipetnyi só 1 kávéskanál szódabikarbóna 2 tojás 2 evőkanál porcukor 1 db vaníliarúd 1 db citroméj 3 dl étolaj a sütéshez   Elkészítés: Első lépésként keverd össze a száraz alapanyagokat egy tálban.A vaníliarúdnak…

Tovább

Süssetek fánkot!

Hozzávalók: 3 db tojás sárgája15 dkg olvasztott vaj3 dkg élesztő3 dl langyos tej70 dkg finom liszt1/2 mk só3 ek porcukor Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel az élesztőt a langyos tejben-Adunk hozzá egy kiskanál porcukorot.A tojássárgákat, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a felolvasztott…

Tovább
süti beállítások módosítása