Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Konyhai tippek,trükkök 2.

Általános tippek

2015. november 17. - privatchef

 

Szétfőtt krumpli:

Az omlós (rózsa) krumpli gyorsan szétfő, s ez nem mindig kívánatos. Hogy ne főljön szét, úgy akadályozhatjuk meg, hogy héjában főzve sót - ha meghámozva főzzük, akkor pici ecetet - teszünk a vizébe.

Ízesítés ecettel:

Ecetet soha ne üvegből öntsünk az ételbe, kis kanállal csepegtessük, így elkerülhetjük, hogy túladagoljuk.

 

thb.jpg

 

Kemény tojás:

Ha a tojást sós vízben főzzük, könnyen leválik majd a héja, lásd a sonkalében főtt tojást.

Só:

Ha elsózzuk az ételt, késhegynyi szódabikarbónát adva hozzá, csökkenthetjük a sós ízt.

Zsiradék:

Fele vaj, fele olajjal főzve ízletesebbek az ételek. Az avas zsírt még megmenthetjük, ha vereshagymát pirítunk benne. Nem fröcsköl a zsír, ha pici sót szórunk bele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr378085266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása