Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Mézes puszedli

Mézes puszedli

2015. november 25. - privatchef

Mézes puszedli

Hozzávalók:

- 1 kg liszt
- fél kg méz
- 30 dkg porcukor
- 2 evőkanál baracklekvár
- 4 tojás sárgája
- 2 dkg szalakáli
- 1 teáskanál szódabikarbóna (egy kevés tejben feloldva)
- 20 dkg margarin
- mézeskalács-fűszerkeverék, vagy ízlés szerint őrölt fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, citromhéj

img_7502.jpg

Elkészítése:

Gyúrja össze a hozzávalókat, majd tegye 2-3 napra hűtőbe. Sütés előtt nyújtsa ki a tésztát kb. fél centi vastagra. Szaggassa ki a különbözőformákat, majd forró, 200 C fokos sütőben süsse 8-10 percig.
Már rögtön sütés után puha és fogyasztható, pléhdobozban pedig nagyon hosszú ideig eláll.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr668108410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása