Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Süssetek tócsnit

2016. január 08. - privatchef
img_5999.JPG
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
15 dkg liszt
1 db tojás
5 gerezd fokhagyma
bors

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd lereszeljük.
A krumplihoz adjunk egy tojást, majd keverjük össze annyi liszttel, hogy sűrű tészta állagú masszát kapjunk.
Sóval, őrölt borssal, mustárral, és apróra vágott fokhagymával ízesítjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk.
A forró olajba egy evőkanállal szedünk a tésztából, majd a kanállal kb. fél centis szeletté szétnyomkodjuk.
Mindkét oldalát megsütjük közepes lángon, ügyljünk, hogy ne égjen meg. Papírkéztörlővel ellátott tálra szedjük a kisült tócsnikat.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr668251032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása