Hozzávalók:
• 0,5 kg liszt
• 2 dl porcukor
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 1 kávéskanál fahéj
• 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,őrölt gyömbér
• csipet só
• 5 dkg zsír vagy margarin
• 2 egész tojás
• 2 dl méz
•
• A díszítéshez: 1 db tojásfehérje és 6 evőkanál kristálycukor
1 tojásfehérje
1 teáskanál étkezési keményítő
A tojás méretétől függően kb. 15-20 dkg porcukor
A fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a keményítőt és 10 dkg porcukrot.
Habverővel összedolgozzuk. Ezután már csak apránként adagoljuk a porcukrot, minden adag után habverővel addig verjük, amíg egynemű nem lesz (15-20 másodperc) és ellenőrizzük az állagát.
Akkor jó, ha a a habverő száráról már csak nagyon lassan vagy egyáltalán nem folyik le a hab. Ekkor magas fokozaton még kb. 2 percig verjük.
Nagyjából így kell kinéznie a jó írókának, persze, ezt egy állóképen nehezen lehet érzékeltetni.