Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Parajjal töltött fogasfilé

2015. november 30. - privatchef

img_1811.JPG

Parajjal töltött fogafilé friss salátával

 

HOZZÁVALÓK:
80 dkg fogasfilé
40 dkg paraj levél
10 dkg vaj
1 kanál zselatin
5 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 csipet fehérbors
1 db citrom
1 tasak friss madársaláta
1 tasak rukkola

 

A halfiléket vágódeszkára helyezzük és lefedjük háztartási fóliával.Óvatosan klopfolóval megütögtajuük,hogy egyenletes legyen.

Sózzuk,borsozzuk,majd citromlevelet csepegtetünk rá és megszórjuk száraz zselatinnal.

A parajt jól megmossuk, kissé sós, forrásban lévő vízben néhány percig forrázzuk, majd leszűrjük, és a szétnyomott fokhagymával ízesített vajjal összekeverjük.Az előkészített fogasfilékra rakjuk a parajos tölteléket és szorosan felcsavarjuk,majd háztartási fóliába és alufóliába csavarjuk.

Forró vízbe rakjuk és gyöngyözve főzzük 20 percig a tekercseket.

Ha letelt a 20 perc óvatosan kiemeljük a vízből a tekercseket és hagyjuk kihűlni.

Ha hidegtálra rakjuk,akkor ilyenkor rakhatunk rá nehezéket,hogy préselődjön a tekercs.

Tálalás előtt távolítsuk el a fóliákat és szeleteljük tetszőlegesen a halat.

Ha melegen tálalajuk ,akkor javaslom,hogy egy serpenyőbe melegítsünk vajat és a szeleteket forgassuk meg rajta.

Köretnek friss salátát javaslok vagy jázmin rizst ,egy finoman elkészített sajtmártással.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr58124016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása