Parajjal töltött fogafilé friss salátával
HOZZÁVALÓK:80 dkg fogasfilé40 dkg paraj levél10 dkg vaj1 kanál zselatin5 gerezd fokhagyma1 csipet só1 csipet fehérbors1 db citrom1 tasak friss madársaláta1 tasak rukkola
A halfiléket vágódeszkára helyezzük és lefedjük háztartási fóliával.Óvatosan klopfolóval megütögtajuük,hogy egyenletes legyen.
Sózzuk,borsozzuk,majd citromlevelet csepegtetünk rá és megszórjuk száraz zselatinnal.
A parajt jól megmossuk, kissé sós, forrásban lévő vízben néhány percig forrázzuk, majd leszűrjük, és a szétnyomott fokhagymával ízesített vajjal összekeverjük.Az előkészített fogasfilékra rakjuk a parajos tölteléket és szorosan felcsavarjuk,majd háztartási fóliába és alufóliába csavarjuk.
Forró vízbe rakjuk és gyöngyözve főzzük 20 percig a tekercseket.
Ha letelt a 20 perc óvatosan kiemeljük a vízből a tekercseket és hagyjuk kihűlni.
Ha hidegtálra rakjuk,akkor ilyenkor rakhatunk rá nehezéket,hogy préselődjön a tekercs.
Tálalás előtt távolítsuk el a fóliákat és szeleteljük tetszőlegesen a halat.
Ha melegen tálalajuk ,akkor javaslom,hogy egy serpenyőbe melegítsünk vajat és a szeleteket forgassuk meg rajta.
Köretnek friss salátát javaslok vagy jázmin rizst ,egy finoman elkészített sajtmártással.