Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Narancsos forralt bor

2015. december 02. - privatchef
img_1575.JPG
8 dl vörös bor
1 dl vodka
1 db narancs
6 evőkanál barna cukor
1 kávéskanál kardamom
1 kávéskanál friss gyömbér
1 db egész fahéj
3 db egész szegfűszeg
Hideg téli estékre ajánlok most egy remek forró italt.
A narancsot vágjuk ketté és facsarjuk ki.A narancshéjból vágjunk vékony csíkokat.
A bort melegítsük fel, de ne hagyjuk forrni! Adjuk hozzá a többi alapanyagot: a cukrot, a fűszereket, illetve a vodkát vagy gyümölcshéjat és levet. Hagyjuk állni 5  percig, majd szűrjük le, és úgy szervírozzuk.

 

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr328132464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása