Hozzávalók:
tésztához: 60 dkg simaliszt35 dkg margarin
3 dkg cukor
késhegynyi só
1 tojás
3 tojássárgája
1 dkg élesztő
3 evőkanál tejföl
1/2 citrom reszelt héja
kenéshez: 30 dkg sárgabaracklekvár
töltéshez: 25 dkg dió
20 dkg cukor
bevonáshoz: étcsoki
Készítés:
Az élesztőt a meglangyosított tejfölben feloldjuk, hozzáadjuka tojást és a tojások sárgáját,simára keverjük.
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, egy kis sóval, és az élesztős, tojásos tejfölt a liszt közepébe készített mélyedésbe öntjük, összedolgozzuk könnyedén.
A tésztát legalább 3 órán keresztül hideg helyen pihentetjük (én előző nap este szoktam elkészíteni).
A tésztából 4 egyenlő cipót készítünk.
A diót megdaráljuk, összekeverjük a cukorral.
A cipókat a sütőlap nagyságának és alakjának megfelelően egyenletesen kinyújtjuk.
Az első lapot nyújtófára felcsavarva a tepsibe helyezzük, vékonyan átkenjük lekvárral, és rászórjuk a cukros dió felét.
Ráteszzük a második lapot, megkenjük a lekvárral vékonyan, majd a maradék cukros diót rászórjuk, és végül ráborítjuk ugyan így a harmadik és negyedik lapot is.
Letakarva 30-40 percig pihentetjük.
Tojásfehérjével átkenjük, a tésztát villával megszurkáljuk, középforró sütőben 40-50 pecig sütjük.
A megsült tésztát kihűlés után leheletszerűen áthúzzuk, vízgőz felett olvasztott csokoládéval bevonjuk.