Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Zserbó

2015. december 02. - privatchef

img_5440.JPG

Hozzávalók:

tésztához:
60 dkg simaliszt
35 dkg margarin
3 dkg cukor
késhegynyi só
1 tojás
3 tojássárgája
1 dkg élesztő
3 evőkanál tejföl
1/2 citrom reszelt héja

kenéshez:
30 dkg sárgabaracklekvár

töltéshez:
25 dkg dió
20 dkg cukor

bevonáshoz:
étcsoki

Készítés:
Az élesztőt a meglangyosított tejfölben feloldjuk, hozzáadjuka tojást és a tojások sárgáját,simára keverjük.
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, egy kis sóval, és az élesztős, tojásos tejfölt a liszt közepébe készített mélyedésbe öntjük, összedolgozzuk könnyedén.
A tésztát legalább 3 órán keresztül hideg helyen pihentetjük (én előző nap este szoktam elkészíteni).
A tésztából 4 egyenlő cipót készítünk.
A diót megdaráljuk, összekeverjük a cukorral.
A cipókat a sütőlap nagyságának és alakjának megfelelően egyenletesen kinyújtjuk.
Az első lapot nyújtófára felcsavarva a tepsibe helyezzük, vékonyan átkenjük lekvárral, és rászórjuk a cukros dió felét.
Ráteszzük a második lapot, megkenjük a lekvárral vékonyan, majd a maradék cukros diót rászórjuk, és végül ráborítjuk ugyan így a harmadik és negyedik lapot is.
Letakarva 30-40 percig pihentetjük.
Tojásfehérjével átkenjük, a tésztát villával megszurkáljuk, középforró sütőben 40-50 pecig sütjük.
A megsült tésztát kihűlés után leheletszerűen áthúzzuk, vízgőz felett olvasztott csokoládéval bevonjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr708132662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása