Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Gyümölcskenyér

2015. december 06. - privatchef

img_8819.JPG

Hozzávalók:
2.5 dl tej
10 dkg kristálycukor,
1 mokkáskanál só
2 dkg élesztő,
50 dkg liszt,
10 dkg apróra vágott mandula vagy dió,
10 dkg apróra vágott cukrozott citrom- vagy narancshéj,
10 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg mazsola,
2 tojás,1
5 dkg vaj,
1 csipet őrölt szerecsendió,
5 dkg olvasztott vaj,
0.5 kávéskanál őrölt fahéj.

Az élesztőt megolvasztjuk 0.5 dl meleg vizben.A tejbe beletesszük a kristálycukrot és a sót,ebbe tesszük az élesztőt és a liszt 1/4-ét és simára keverjük. Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük,mig kétszeresére
nem nő.Ezután keverjük bele a többi hozzávalót,addig verjük mig a tészta teljesen rugalmas nem lesz és elválik a táltól.Lisztezett deszkán kinyújtjuk 1-2 cm vastagra(kb 50*30cm) és a közepére egy mélyedésbe öntjük az
olvasztott vajat.Ezután összehajtjuk,a tetejét is megkenjük vajjal,és letakarva, a deszkán kétszeresére kelesztjük.Kifli alakura formáljuk,a tetejét megkenjük vajjal és átemeljük a kizsirozott tepsibe.Begyújtjuk a
sütőt és kb.45-50 percig sütjük.Ha megsült,meghintjük a tetejét porcukorral.
Jól becsomagolva hűtöszekrényben nagyon sokáig eltartható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr618142626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása