50 dkg liszt,10 dkg apróra vágott mandula vagy dió,10 dkg apróra vágott cukrozott citrom- vagy narancshéj,10 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs,
1 citrom reszelt héja,10 dkg mazsola,2 tojás,15 dkg vaj,1 csipet őrölt szerecsendió,5 dkg olvasztott vaj,0.5 kávéskanál őrölt fahéj.
Az élesztőt megolvasztjuk 0.5 dl meleg vizben.A tejbe beletesszük a kristálycukrot és a sót,ebbe tesszük az élesztőt és a liszt 1/4-ét és simára keverjük. Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük,mig kétszeresére
nem nő.Ezután keverjük bele a többi hozzávalót,addig verjük mig a tészta teljesen rugalmas nem lesz és elválik a táltól.Lisztezett deszkán kinyújtjuk 1-2 cm vastagra(kb 50*30cm) és a közepére egy mélyedésbe öntjük az
olvasztott vajat.Ezután összehajtjuk,a tetejét is megkenjük vajjal,és letakarva, a deszkán kétszeresére kelesztjük.Kifli alakura formáljuk,a tetejét megkenjük vajjal és átemeljük a kizsirozott tepsibe.Begyújtjuk a
sütőt és kb.45-50 percig sütjük.Ha megsült,meghintjük a tetejét porcukorral.Jól becsomagolva hűtöszekrényben nagyon sokáig eltartható.