Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Hókifli

2015. december 06. - privatchef

img_8538.JPG


50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg vajjal.
Teszünk bele 2 dkg 0,5 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt, pici sót, 7 dkg porcukrot, 2 egész tojást, 2 kanál tejfölt.
Letakarva kb. 20-25 percig állni hagyjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk, közepébe teszünk egy-egy kávéskanál lekvárt (kemény legyen, különben sütésnél kifolyik) vagy darált diót ill. mákot lekvárral összekeverve, feltekerjük.
A sütőt begyújtjuk, a kifliket kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk, középmeleg sütőben kisütjük. Még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr648142664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása