Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Dupla csokis csoda süti

2015. december 13. - privatchef

img_0545.JPG

 

Hozzávalók:
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
10 dkg darált dióbél
15 dkg cukor
12 dkg puha vaj
12 dkg liszt
6 tojássárgája
6 tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor.
A csokoládékatt összetörjük, és forró vízfürdő felett egy lábasban felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A vajat kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, és  jól kikeverjük.
Ezután hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a diót. A lisztet összekeverjük a kakaóporral,majd a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,szokásos módon a tésztába keverjük. A tésztát simára dolgozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A tésztát sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük és sütőbe helyezzük.Kb.percig sütjük.Tálaláskor kínáljunk mellé házi lekvárt vagy fagyit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr828169828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása