Hozzávalók:
0,80 kg liszt
0,35 dkg porcukor
1 kk szódabikarbóna
1 kk fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 csipet só
10 dkg zsír
3 egész tojás
3 dl méz
Díszítéshez:1 db tojásfehérje6 evőkanál kristálycukor
A száraz alapanyagokat összekeverjük,majd hozzáadjuk a zsiradékot. A közepébe öntjük a felmelegített langyos mézet,a tojásokat és az egészet jól összegyúrjuk.A tészta ne legyen túlságosan lágy, mert akkor nagyon megdagad a sütőben. A tésztát lisztezett deszkán három mm vékonyra nyújtjuk.Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és szilikonlapra rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokos sütőben sütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy meg ne égjen, mert igen hirtelen megsül. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot. A sűrűsége akkor jó, ha jó sűrű.A habverőt kiemelve nem szabad, hogy folyjon vagy csöpögjön.Akkor tökéletes ha megáll rajta.Habzsákba vagy nylonzacskóba rakva rajzoljunk vele különböző motívumokat a kihűlt mézeskalácsokra.