Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Igazán finom mézeskalács

2015. december 14. - privatchef
img_7687.JPG
Hozzávalók:
0,80 kg liszt
0,35 dkg porcukor
1 kk szódabikarbóna
1 kk fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 csipet só
10 dkg zsír 
3 egész tojás
3 dl méz

Díszítéshez:
1 db tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor

A száraz alapanyagokat összekeverjük,majd hozzáadjuk a zsiradékot. A közepébe öntjük a felmelegített langyos mézet,a tojásokat és az egészet jól összegyúrjuk.A tészta ne legyen túlságosan lágy, mert akkor nagyon megdagad a sütőben. A tésztát  lisztezett deszkán három mm vékonyra nyújtjuk.
Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és szilikonlapra rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokos sütőben sütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy meg ne égjen, mert igen hirtelen megsül. 
A tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot. A sűrűsége akkor jó, ha jó sűrű.
A habverőt kiemelve nem szabad, hogy folyjon vagy csöpögjön.Akkor tökéletes ha megáll rajta.
Habzsákba vagy nylonzacskóba rakva rajzoljunk vele különböző motívumokat a kihűlt mézeskalácsokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr228170936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása