Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Kedvenc túrós pogácsa

2015. december 29. - privatchef

img_1582.JPG

Túrós pogácsa

Hozzávalók:

25 dkg túró, 50 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 3 dkg élesztő,1 ek. só, egy csipet sütőpor.

A hozzávalókat összegyúrjuk, fél napra vagy egy éjszakára hideg helyre tesszük.

Mikor sütni akarjuk, kétszer meghajtogatjuk, közben fél órát pihentetjük. Kb. 2,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, bevagdossuk, a tetejét megkenjük, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,zsírpapírral ellátott tepsibe rakjuk.

Előmelegített sütőbe rakjuk és 180 fokon megsütjük.

Tipp :

-tojás fehérjével is megkenhetjük, és ha a tojás sárgájából elcsippentünk egy picit, hogy megszinezze, vagy egy csipet pirospaprikát szórunk a fehérjébe, akkor is szép színe lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr638210624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása