Túrós pogácsa
Hozzávalók:
25 dkg túró, 50 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 3 dkg élesztő,1 ek. só, egy csipet sütőpor.
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél napra vagy egy éjszakára hideg helyre tesszük.
Mikor sütni akarjuk, kétszer meghajtogatjuk, közben fél órát pihentetjük. Kb. 2,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, bevagdossuk, a tetejét megkenjük, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,zsírpapírral ellátott tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőbe rakjuk és 180 fokon megsütjük.
Tipp :
-tojás fehérjével is megkenhetjük, és ha a tojás sárgájából elcsippentünk egy picit, hogy megszinezze, vagy egy csipet pirospaprikát szórunk a fehérjébe, akkor is szép színe lesz.