Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Kókuszgolyó

2015. december 16. - privatchef

Hozzávalók: 10 dkg kakaó15 dkg vaj20 dkg darált dió20 dkg porcukor40 dkg darált háztartási keksz1/2 dl rumkevés tejkókuszreszelékmagozott meggybefőtt. A kakaót, a vajjal, a darált dióval, a porcukorral és a darált háztartási keksszel össze kell dolgozni a rum és kevés tej…

Tovább

Az én Lúdláb tortám

Hozzávalók: A tésztához:  4 db tojás4 kanál cukor2 kanál liszt2 kanál kakaópor1 csipet sütőporKrém7 csapott evőkanál liszt7 evőkanál kristálycukor3 evőkanál kakaópor4 dl tej25 dkg margarinízlés szerint rum20 dkg magozott meggybefőtt10 dkg tortabevonó csokoládé.A…

Tovább

Sült kacsacomb almás párolt káposztával

  Hozzávalók: 4 db kacsacomb 1 fej hagyma 1 fej fokhagyma 1 marék friss kakukkfű 1 kevés friss rozmaring 1ek.só frissen őrölt bors 10 dkg kacsazsír 1 dl víz1 nagyobb fej lilakáposzta15 dkg cukor5 kanál étolaj1 ek.sófrissen őrölt bors1 csipet őrölt kömény1 csipet őrölt fahéj…

Tovább

Kefíres brownie

Hozzávalók: 1,5 doboz kefír4 egész tojás1/2 kefíres doboz porcukor1 kefíres doboz olaj2 kefíres doboz liszt (rétes, sima vegyesen)1 csomag sütőpor.1/2 kefíres doboz kakaópor20 dkg étcsokoládé felolvasztva vízgőz felett   A száraz alapanyagokat keverjük össze.A tojást a…

Tovább

Mézeskalácsos forró csoki

Hozzávalók: 1 l tej25 dkg főzőcsokoládé15 dkg cukor1 rúd vanília1 kk mézeskalácsfűszer keverék A főzőcsokoládét kis tűzön kevés vízben felolvasztjuk. Közben a tejet a cukorral és a vaníliarúddal,fűszerkeverékkel felforrósítjuk, majd állandó keverés mellett, vékony…

Tovább
süti beállítások módosítása