Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Csirkemáj baconbe tekerve

2015. december 22. - privatchef

Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj1 csipet só1 csipet bors1 dl olívaolaj30 szelet bacon15 dkg liszt A csirkemájakat lecsepegtetjük, ezután baconbe csavarjuk, majd lisztbe megforgatjuk.Felmelegített serpenyőbe olívaolajat öntünk, és belefektetjük a csirkemájakat. Sóval és borssal…

Tovább

Fokhagymás rántott pontypatkó

Hozzávalók:1 db közepes ponty(2-2,5 kg) vagy 8 szelet pontypatkó1 db citrom1 kanál só1 csipet bors15 dkg liszt2 db tojás25 dkg zsemlemorzsa4 dl étolaj1 fej fokhagymaA megtisztított pontyot szeletekre vágjuk és a patkókat meglocsoljuk néhány csepp citromlévelEzután bedörzsöljük…

Tovább

Linzerkarika

  Hozzávalók: 20 dkg porcukor, 40 dkg margarin, 60 dkg liszt, 2 tojássárgája1 csomag vaníliás cukor1 citrom héja1 csomag sütőpor1 csipet só1 üveg finom lekvárA lisztben és porcukorban a hideg margarint elmorzsoljuk, majd az ízesítőket, a sütőport és a tojássárgáját…

Tovább

Kávékrém karácsonyra

Hozzávalók:2 dl hideg habtejszín2 ek.kakaó1 dl főtt kávé(készítjetjük instantkávéból is)25 dkg mascarpone4 kanál kókusztej20 dkg porcukor1 tasak vaníliás cukor3 dkg étcsokoládé 2 db zselatinlapA tejszínt verjük kemény habbá és helyezük vissza a hűtőszekrénybe.Kezdjük…

Tovább
süti beállítások módosítása