Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Ecetes lencsesaláta Újévre

2015. december 31. - privatchef

  Hozzávalók:30 dkg lencse1 csapott kiskanál só1 babérlevélfél citrom reszelt héja3 evőkanál 10 %-os ecet,2 evőkanál porcukorcsipet őrölt bors2 evőkanál olaj3 dl víz,2 db lilahagyma1 csokor metélőhagyma és friss petrezselyemzöldA lencsét áztassuk be előző este.Főzés…

Tovább

Ecetes-hagymás virsli saláta

Hozzávalók: 4 pár virsli1 csokor snidling1 csokor petrezselyemzöld5 kanál ecet(10%)5 kanál cukor1 kanál olívaolaj1 fej hagyma1 csipet só1 csipet bors A hagymát karikázzuk fel és szórjuk meg sóval és frissen őröljünk rá borsot.A zöldfűszereket aprítsuk fel finomra.A cukrot…

Tovább

Kedvenc túrós pogácsa

Túrós pogácsa Hozzávalók: 25 dkg túró, 50 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 3 dkg élesztő,1 ek. só, egy csipet sütőpor. A hozzávalókat összegyúrjuk, fél napra vagy egy éjszakára hideg helyre tesszük. Mikor sütni akarjuk, kétszer meghajtogatjuk, közben fél…

Tovább

Tejszínes gombás spagetti

Hozzávalók:40 dkg spagetti1 kk.só5 dkg vaj3 kanál olívaolaj1/2 fej vöröshagyma40 dkg gomba1 kanál liszt1 csipet só1 csipet bors3 dl tejszín1 szál friss bazsalikomnéhány szál friss snidlingEz egy nagyon gyorsan elkészíthető étel,így akár ebédre vagy vacsorára is gyorsan…

Tovább
süti beállítások módosítása