40 dkg szárazbab
60 dkg marhalábszár (sertéslapockával helyettesíthetitek)
1 csipetnyi só
1 csipetnyi bors
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 db tojás
4 evőkanál liszt
2 fej hagyma
3 db babérlevél
3 evőkanál zsír
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
A babot (jó, ha előző nap beáztatjuk) bőséges vízben főni teszem 2-3 babérlevéllel és sóval.A babot majdnem teljesen puhára főzzük.A hagymát finomra vágjuk és a zsiradékon megfuttatjuk.A húst megmosom, kockára vágom, és a hagymás zsiradékon, paprikával ,paradicsommal és fokhagymával a hagyományos módon fűszeres pörköltöt készítek. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a felaprított vegyes zöldséget, és készre főzöm.
Ekkor a puha babot, levével együtt összeöntöm a húsos zöldséges raguval, felengedem annyi forró vízzel, hogy leves sűrűségű legyen, és felforralom. Amikor forr, egy tojásból készült nokedlit szaggatok bele.