Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Igazán finom babgulyás

2016. január 04. - privatchef

img_6368.JPG

 

40 dkg szárazbab

60 dkg marhalábszár (sertéslapockával helyettesíthetitek)

1 csipetnyi só

1 csipetnyi bors

5 gerezd fokhagyma

2 evőkanál pirospaprika

1 db tv paprika

1 db paradicsom

1 db tojás

4 evőkanál liszt

2 fej hagyma

3 db babérlevél

3 evőkanál zsír

2 db sárgarépa

1 db fehérrépa

A babot (jó, ha előző nap beáztatjuk) bőséges vízben főni teszem 2-3 babérlevéllel és sóval.
A babot majdnem teljesen puhára főzzük.
A hagymát finomra vágjuk és a zsiradékon megfuttatjuk.
A húst megmosom, kockára vágom, és a hagymás zsiradékon, paprikával ,paradicsommal és fokhagymával a hagyományos módon fűszeres pörköltöt készítek.
Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a felaprított vegyes zöldséget, és készre főzöm. 
Ekkor a puha babot, levével együtt összeöntöm a húsos zöldséges raguval, felengedem annyi forró vízzel, hogy leves sűrűségű legyen, és felforralom.
Amikor forr, egy tojásból készült nokedlit szaggatok bele. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr48235016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása