A habkarika legalább annyira kapcsolódik a Karácsonyhoz, mint a bejgli és a mézeskalácsházikó.
Jól mutat az ünnepi asztalon vagy a karácsonyfán díszként.
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje, 36 dkg porcukor
Elkészítés:
A sütőt 60 fokra előmelegítjük, két tepsit sütőpapírral(szilikonlap) kibélelünk.
A fele porcukrot 100 ml vízzel odatesszük főni, néha megkeverjük. Közben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket, a maradék porcukrot apránként adagolva.
A cukorszirupot addig főzzük, amíg nagy buborékok képződnek rajta, és sűrű, folyós lesz.
Ekkor vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjékhez, és - már gőz fölött - tovább verjük, amíg borotvahab keménységű lesz.
Csillagcsöves nyomózsákból emeletes karikákat nyomunk a tepsire.
Ekkor betesszük a sütőbe, a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk, és 60 fokon szárítjuk100 percen át.
Ekkor elzárjuk, a sütőben hagyjuk kihűlni.