Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Diós bejgli

2015. december 06. - privatchef

img_8782.JPG

 

50 dkg lisztet eldörzsölünk 18 dkg margarinnal, 2 tojás sárgája, csipet só, 1 citrom héja, 10 dkg porcukor,2 dkg tejben futtatott élesztő és annyi tejjel gyúrjuk, hogy se lágy se kemény tészta legyen.

4 részre osztjuk kinyújtjuk és az előkészitett tölteléket rákenjük, feltekerjük, tepsibe helyezzük, tetejét tojással megkenjük,majd hurkapálcikával megszúrkodjuk és  1/2 órát pihentetjük csak azután sütjük.

Sütés közép melegre előmelegített sütőben 170-180 fokon kb.30 perc.

Töltelék:

40 dkg darált diót vanilíás cukorral és cukorral elkeverünk majd 2 dl tejjel felfőzünk.Aki szereti rakhat bele mazsolát is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr698142642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása