Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Hókifli karácsonyra

2015. december 14. - privatchef

img_7679.JPG

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dkg élesztő
5 cl tej
1 csipet só
7 dkg porcukor
2 db tojás
2 ek.tejföl
Tölteléknek:
baracklekvár
darált dió vagy darált mák

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, pici sót,porcukrot, tojást és a tejfölt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát ,majd letakarva kb. 25 percig állni hagyjuk.Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, pohárral kiszaggatjukés a közepébe teszünk egy kávéskanál lekvárt,majd feltekerjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra,közben a kifliket  sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk.
Még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Tipp:
-keverjük össze a lekvárt darált dióval vagy darált mákkal és ezzel töltsük a kiszaggatott tészákat.Ügyeljünk arra,hogy ne legyen híg a töltelék,mert akkor kifolyik.Isteni finom lesz így a süteményünk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr258170990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása