Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Habkarika

2015. december 01. - privatchef

A habkarika legalább annyira kapcsolódik a Karácsonyhoz, mint a bejgli és a mézeskalácsházikó.Jól mutat az ünnepi asztalon vagy a karácsonyfán díszként.   Hozzávalók:4 db tojásfehérje, 36 dkg porcukorElkészítés:A sütőt 60 fokra előmelegítjük, két tepsit…

Tovább

Halászlé karácsonyra

Hozzávalók:ponty fej,farok8 szelet pontypatkó1 kg keszeg,kárász5 kanál házi pirospaprika1 csipet bors1 db friss paradicsom1 db friss tv paprika4 fej vöröshagyma1 csipet só (ízlés szerint)Elkészítés: Aprítsuk fel hagymát,majd a felaprított hagymát és kevés zsíron pároljuk meg,…

Tovább

Kókuszgolyó

Hozzávalók: 5 dkg kakaó10 dkg vaj20 dkg darált dió20 dkg porcukor40 dkg darált háztartási keksz1/2 dl rumkevés tejkókuszreszelékmagozott meggybefőttElkészítés:A kakaót, a vajjal, a darált dióval, a porcukorral és a darált háztartási keksszel össze kell dolgozni a rum és…

Tovább

Gesztenyegolyó

Hozzávalók:50 dkg darált keksz20 dkg vaj25 dkg gesztenyemassza(sajtreszelőn lereszelve)15 dkg porcukor0,5 dl rum10 dkg kókuszreszelék A hozzávalókat mérjük ki,majd egy keverőtálba szórjuk és alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, 1 kanál langyos tejet adunk hozzá,hogy…

Tovább

Parajjal töltött fogasfilé

Parajjal töltött fogafilé friss salátával   HOZZÁVALÓK:80 dkg fogasfilé40 dkg paraj levél10 dkg vaj1 kanál zselatin5 gerezd fokhagyma1 csipet só1 csipet fehérbors1 db citrom1 tasak friss madársaláta1 tasak rukkola   A halfiléket vágódeszkára helyezzük és lefedjük…

Tovább
süti beállítások módosítása