Kulináris kalandozások a konyhában

Marton János konyhai kalandozásai

Kedvenc madártejem

2016. január 03. - privatchef

img_5764.JPG

 

0,5 liter tejet 3 kávéskanál porcukorral, 1/2 vaníliarúddal tűzre teszünk. Három tojásfehérjét kemény habbá verünk, és elkeverjük kevés vaníliás cukorral. A habból evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a forró tejben kifőzzük. Ha egyik fele megfőtt, akkor megfordítjuk, majd kb. 2 perc múlva, szitára szedjük. Ezután 3 tojássárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverünk, majd állandó keverés mellett, lassan felengedjük a forró tej 1/4 részével. Utána, még mindig állandó keverés mellett, a tej nagyobb részéhez öntjük, és forrásig tovább keverjük. Levesszük a tűzről, tovább keverjük, míg langyosra hűl. Átszűrjük, tálba vagy csészébe töltjük, és a tetejére helyezzük a habgaluskákat, amelyeket mazsolával vagy hosszúkásra vágott mandulával díszíthetünk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr458228714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silva47 2016.01.05. 13:52:12

Na, kérem szépen, ez az igazi madártej, ebben nincs liszt!!! Sokan tesznek bele lisztet, vagy pudingport, az minden, csak nem madártej. Igy az igazi, így FINOM !!! MARTON JÁNOS TUDJA !!!

Én is így készítem mindig.
süti beállítások módosítása